DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Wednesday, July 6, 2011

Ayam Cemani atau ayam HItam

Pengasas ada ditanya oleh beberapa sahabat tentang Ayam Cemani atau Ayam Hitam yang hidup. Kata pengasas mana nak mencari jenis yang tiada bebayang dan juga hitam keseluruhannya etrmasuklah Darah ayam tersebut.


Ayam cemani yang pengasas paparkan diperolehi dari seorang sahabat yang memiliki beberapa ekor dalam simpanannya. Kata sahabat pengasas pula, tak perlulah membeli darinya dengan nilai mahar yang mengarut sampai ratusan ribu, tak payah mahal-mahal katanya...Ayam cemani yang beliau perolehi adalah hasil dari Ritual Pembelian benih dan teknik Pembelaan dari pesantren reban ayam, tapi kat atas gunung mana tak pula pengasas bertanya...katanya, nak bela Jin Hitam ni bukannya susah, makanannya ada pula dijual dikedai-kedai apek di merata tempat. Kalau agak nak kasi jin hitam ni lebih hitam kelam..cari ajer makanannya kat kedai Jepun yang jual cat hitam...apa lagi...kasi spray la badannya dan kasi dia telan cat tu....hehehe..gerenti Ayam Cemani ni Padam....