DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Monday, May 2, 2011

Peacock Ore Stone...

Sama dengan spesis batu yang dikenali sebagai Lek-Lai atau Batu Leleh..cuma Peacock Ore ni saya perolehi dari Negara Australia. Di Negara Kangaroo tersebut ada banyak jenis-jenis Batu yang terkenal seperti Opal, Garnet, Heamatite serta berbagai lagi..ini juga termasuklah batu bata yang dikhaskan untuk membina rumah-rumah penempatan disana...cuma batu bata ni depa tak buat batu cincin ajer..


Peacock Ore Stone ini digelar kerana warna yang terdapat padanya seperti warna yang terdapat pada bulu Burung Merak..bulu burung merak pula mempunyai berbagai mitos dan diguna pakai oleh sebilangan masyarakat di luar dan didalam Negara Kita dalam berbagai Kepercayaan dan Budaya...Burung Merak Titiwangsa tidak sama dengan Burung Merak kat Zoo Negara, ini kerana Burung Merak Kat Titiwangsa selalu bergayut membonceng kat motor-motor mat Merak Kaki Pemangsa, meraong la Merak yang lepak kat Titiwangsa menjadi Mangsa..hehehe...La ni Mat Rempit dah banyak jadi Pelakon Filem David Teo dah..depa dah jadi Merak Kayangan...Nasib baik tak jumpa Merong Mahawangsa...kalau tak...naya jer Burung Merak yang menjadi Mangsa Makan Malam...kuang...kuang...kuang