DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Tuesday, May 3, 2011

Mountain Stone Of Immortality

Seorang Sahabat Pengasas yang digelar Pendita Buddha menyatakan bahawa batu ini adalah yang digelar Gunung Batu Bagi yang Tidak Mati..ini disebabkan ciri-ciri batu yang memiliki lohong-lohong lubang gua yang tembus walau kemana jua..so..kena lah dengan gelarannya..andai kata kalau kita tersesat kat dalamnya..tak mati dek kerana sesak tak bernafas.


Pada Pendapat pengasas pula, Batu ini unik dari sudut kejadian yang semulajadi, dalam kepercayaan masyarakat Cina, ada yang mempercayai bahawa, jika batu ini didalam simpanan seseorang itu, maka segala halangan akan dapat ditembusi...hanya tidak dapat dielakkan..adalah Maut yang tersedia menanti bagi apa jua yang bernyawa didunia ini...wahai daunan yang tertera namanya berguguran..maka..fikirkan..dekat-dekat dan rapatkan..Inna lilla'hi wa'inna' illaihi ra'jiun....kalau yang tak ra'jiun tu..depa pi mana ha???