DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Monday, April 25, 2011

Tempahan Tasbih Bersaiz Besar..(Masih dalam pembikinan)

Nak dapatkan sedemikian rupa bentuknya amatlah payah dek kerana kekurangan pengetahuan dalam pembikinan Biji Tasbih dengan menggunakan Lathe Machine (Wood Turning)..tetapi dengan Pengetahuan yang diceduk dari Guru-guru pembuat Tasbih serta dari Internet, maka Pengasas dapat juga membuatnya..tetapi hanya 40% pembuatan menggunakan Mesin..selebihnya...pakai tangan yang dianugerahi dari Allah jua baru menjadi...Alhamdulillah..


Jika mata pelarik tidak tajam sentiasa..maka larikkan pada biji tasbih ini tidak akan menjadi, Teras Gemunggal yang berkualiti memiliki Kekerasan seumpama yang macam besi. Pembuat tasbih yang telah biasa membuat tasbih dari jenis kayu atau teras yang lembut..pasti keluhan yang keluar dari hatinya disebabkan mata pelarik yang menjadi tumpul walaupun baru sebutir biji tasbih yang dilariknya...lebih-lebih lagi dari jenis teras gemunggal yang berkualiti.
Pada masa ini pengasas sibuk membuat larikkan biji tasbih dan juga gelang dari jenis teras gemunggal yang berkualiti bagi para sahabat yang telah menempahnya....tempahan tasbih masih terbuka...tetapi masa pembuatan masih memakan masa sedikit...so, kalau nak tempah tasbih...kena la bersabar sedikit...InsyaAllah...(Ukuran lilit biji tasbih 15-17mm..ketebalan 10-12mm)..