DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Wednesday, March 16, 2011

Tanduk Seladang...Bahan Simpanan Lama..

Ini adalah Tanduk Seladang yang disimpan oleh seorang tua di sebuah kampung di bahagian utara tanah air..Tanduk ini telah ditebus pengasas untuk Pembuatan Ulu Senjata dan Permata Cincin..

Fadilat yang dimiliki oleh seladang adalah Ketangkasan melibas Tanduknya..Untuk Menjejak Seladang amat Sukar kerana najisnya tidak jejak ke tanah...so kalau nak cari tahinya..kat atas pokok...ini kerana, seladang tidak mahu haiwan pemangsa yang lain dapat menjejaknya, lalu ketika membuang najisnya...bayangkan lah kalau najis tu tak sempat jejak ke tanah..takkan seladang tu flying kick najisnya..dah tentulah dari libasan tanduknya yang membuatkan najisnya tersangkut kat atas pokok..so kalau pakai permata dari jenis tanduknya..janganlah dicium permata tu..hehehehe..