DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Friday, March 4, 2011

Kayu dan Teras...Cincin 45 dan 77 Jenis Gabungan...Tempahan Sahabat

Orang tanya..macam mana ni??...kata saya..caca marba la...kalau 45 jenis tu boleh la lagi katanya...ahhh, kata saya pula, habis yang 100 jenis tu macam mana pula..ha..aa yea..betul juga..

Tak kira lah kut berapa pun asalkan tahu akan pembawaannya bagi diri masing-masing..kalau bab fadilatnya pula, terpulang dengan Niat dihati yang memakainya..kalau percaya kat kayu..maka bertuhankan kayu lah jawabnya, senget lah akidahnya..tetapi..jikalau menggunakan teras kayu sebagai pengukur pengantaraan dengan berlandaskan Penyerahan pada Yang Maha Berkuasa atas sebab penyebab..maka tiada terpesong oleh akidahnya..Beriman pada yang Menciptakannya..Dari Allah Datang Segalanya ia..maka kepada Allah jualah Kembalinya pula..aku sendiri pun kena balik ke Dia Jua....deyyy..mana mau pigi aaa...hehehe...buat renungan pada diri ku sendiri.
Permata Cincin Gabungan 45 dan 77 jenis ni dititipkan atas tempahan...Permata 45 jenis sedia ditempah..manakala 77 jenis masih didalam Percubaan dan masih belum dibuka untuk Tempahan..InsyaAllah, setelah Senarai Teras dan Kayu Pilihan di senaraikan dalam paparan akan datang..maka Jenis Permata 77 Gabungan Teras dan Kayu akan dibuka untuk Tempahan..ini kerana saiz permata menjadi halangan...InsyaAllah, saya akan mencari penyelesaian bagi mandapatkan saiz yang agak sesuai untuk para sahabat Blog Rahsia Alam..InsyaAllah...InsyaAllah...InsyaAllah..dah macam Maher Zein la plak...

Cincin Permata yang dipaparkan telah ditebus gadai oleh yang menempahnya...hehehe, yang lain-lain dah diposkan sebelum ini...Pengasas masih lagi menitipkan jenis cincin permata 45 dengan sarung Steel bersaiz 16/17/18/19/20/21...Masih Terbuka untuk Tempahan Permata Cincin Gabungan 45 Jenis Teras dan Kayu, Sila nyatakan saiz Jari yang sesuai kerana cincin jenis steel tidak boleh dikecilkan..kalau besarkan boleh la..tapi kena ketuk..kalau jenis cincin perak agak senang sikit kalau nak besarkan dan disebaliknya...InsyaAllah..Sila Hubungi jika berminat dengan hasil Kerja Tangan Pengasas Blog Rahsia Alam...Allahu Akhbar' wa lillah Ilham...Allah, Engkau lah sumber segala Ilham bagi ku...Wassalam..