DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Friday, March 4, 2011

Buje Galak...Pucang Kalak..Bujang Kalak..Ibol Tunggal

Ramai para sahabat yang keliru tentang penerangan saya mengenai Spesis Bujang Kalak @ Pucang Kalak. Di Negeri Cik Siti Wan Kembang, Spesis Nibung Tunggal yang berona Halus dikenali sebagai Buje Galak..saya sendiri telah habis akal dalam pencarian spesis ini yang diperkatakan dengan begitu tidak menentu.

Pernah diceritakan mengenai Seorang Individu yang bernama Pucang kalak, berguru dengan seorang pendekar yang juga mahir dalam pengetahuan Agama. Peninggalan Guru tersebut pada muridnya sipucang kalak adalah Sepohon pokok yang dinamakan sebagai Bujang Kalak @ Pucang Kalak..Saya pernah mengatakan mengenai akan Logiknya bahawa pohon tersebut tiada disebabkan akan penceritaan tersebut, tetapi iras-irasan rupa pohon tersebut (Melalui Penceritaan orang-orang yang mahir tentang Alam Perkayuan)..Spesis tersebut merujuk kepada Spesis Ibol Tunggal yang berona Halus..Memang Berbisa..tetapi untuk memperolehinya pula amat payah..Kebanyakkan pendapat mengenai Spesis Bujang Kalak adalah merujuk kepada jenis pokok Nibung yang berbintik Halus..selebihnya..Wallahu..