DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Saturday, February 5, 2011

Sejenis Akar Berbelit dan Berduri..Contoh Akar Larak Betul

Baru-baru ini pengasas telah pergi ke arah Utara tanah air untuk mendapatkan beberapa jenis kayu dan teras, lalu singgah sebentar di salah satu kawasan R & R...ada satu taman yang berdekatan dengan tempat makan...pengasas menyedari ada sejenis Akar pokok yang ditanam oleh pekerja penyelengara kawasan tersebut dan mendapati akar tersebut yang berbelit kekanan dan berduri..

Inilah yang dikatakan Larak yang berbelit ke arah kanan..masih ditahap Larak Betul dan bukan larak salah..tetapi spesis ini bukanlah spesis kayu atau akar larak..cuma contoh ajer.


Jika Kayu Larak yang dicari..sudah semestinya dari jenis kayu larak yang berbelit kearah kiri..tu baru la orang panggil Larak Salah..Fadilatnya...tak payah nak cerita la..dah banyak orang tahu mengenainya...wallahu..