DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Wednesday, February 9, 2011

Kayu Larak Salah dan Teras Larak Salah..

Larak adalah sejenis pokok yang menjalar seperti akar, yang membuatkan ianya dipanggil larak salah adalah apabila tabie akar yang menjalar tidak sebagaimana yang sepatutnya, seperti akar yang kebiasaannya melilit arah ke kanan, jika ianya melilit arah yang berlawanan, maka ianya dipanggil larak salah. Tabie salah juga merangkumi keseluruhan akar pokok tersebut seperti daun, akar dan apa jua yang bersalahan dengan sifat yang sepatutnya.

Kategori Larak terbahagi kepada dua...akar kayu dan akar yang berteras...bahagian yang baik adalah daripada bahagian Teras..tetapi teras bukannya senang nak dapat..kalau dah jenis akar..berapa lama la pulak masa yang diambil untuk membentuk Terasnya...


Teras Larak Salah kebiasaannya berwarna Hitam...yang berwarna hitam lah yang selalu dicari...tapi tak payah la pergi masuk kehutan nak mencarinya..sebabnya...InsyaAllah..call jer saya...ada terasnya..tetapi tak la banyak sangat..