DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Monday, February 28, 2011

Delima Serai..


Ada sahabat yang bertanyakan perihal mengenai Batu Serai..katanya, kenapa banyak sangat yang dijual dan bagaimana hendak mengetahui bahawa ianya asli..jawab saya, batu serai ni bukan sekadar mengujinya pada permukaan cermin dan batu serai tersebut akan melekat pada permukaannya dan ianya dikatergorikan batu serai yang asli..tidak semestinya..kalau kita jumpa batu yang tertanam dibawah akarnya juga boleh dikatakan sebagai batu serai juga walaupun ianya batu granit...tetapi, batu serai yang dikatakan asli adalah batu serai yang berubah-ubah warnanya pada pancaran cahaya serta mengeluarkan warna-warna yang terdapat pada pelangi. batu serai juga ada yang tidak berkilau jika terkena cahaya..jika mencari batu serai..carilah yang mampu berubah warna dan memiliki kilauan kelip yang cantik..fadilatnya lebih kepada penyeri..wallahu.