DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Monday, February 7, 2011

Cincin Permata 45 Jenis Kayu dan Teras (Permata 45)

Secara kebetulan, ada beberapa sahabat yang telah menempah Cincin Permata 45 jenis Kayu dan Teras daripada Pengasas, lalu Pengasas telah menitipkan beberapa Cincin Permata dari 45 jenis kayu dan teras ini untuk Peminat yang meminatinya..maklum la, buka senang untuk membuatnya. ini pun ada dua bentuk sahaja yang berlebih..Ikatan adalah dari Leburan Syiling RM1 dan bersaiz 20-21...Sila Hubungi Pengasas Jika Berminat..Jika telah habis..bermakna kena buat tempahan yang baru..InsyaAllah.


Permata 45 jenis teras ini adalah Permata yang menggunakan Kelongsong dari Akar Teras Gemunggal @ Teras Kelor..Kayu dan Teras terdiri daripada :


1).Raja Kayu Putih/2).Raja Kayu Merah/3).Raja Kayu Damar Minyak/4).Raja Kemuning/5).Kemuning Hitam/6).Kemuning Kuning/7).Kemuning Merah/8).Kemuning Emas/9).Tas Jantan/10).Tas Betina/11).Tas Semenanjung Jantan/12).Tas Semenanjung Betina/13).Larak Salah Jantan/14).Larak Salah Betina/15).Penunduk Bukit/16).Penunduk Hitam/17).Penunduk Putih/18).Akar Bahar Hitam/19).Akar Bahar Putih/20).Kayu Cintamani Laut/21).Kayu Cintamani Darat/22).Teras Gemunggal/23).Teras Laka/24).Teras Keluat/25).Teras Kekabu/26).Teras Asam Jawa/27).Penunduk Penawar Lima/28).Beluru Hitam/29).Beluru Putih/30).Beluru Merah/31).Tas Kuning/32).Tas Merah/33).Tas Pontianak/34).Teras Berlian/35).Teras Pahlawan Kuning/36).Rotan Songsang/ 37).Buluh Tumpat/38).Kayu Sepetir/39).Rotan Bercabang/40).Ibol Tunggal Hitam/41).Ibol Tunggal Merah/42).Ibol Tunggal Kuning/43).Sulur Bertam Tikam Batu/44).Nibung Coklat Tunggal Panah Petir/45).Teras Kayu Siang Malam,


Sila Hubungi Pengasas Jika ingin Menempah Permata Kayu dan Teras 45 Jenis ini. Juga boleh menempah mengikut Pilihan teras-teras yang lain. (Pilihan)Jika ada jenis teras atau kayu yang didalam Simpanan Pengasas Blog..InsyaAllah..