DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Monday, January 3, 2011

Tongkat Kayu Semula-jadi...

Ini adalah Tongkat-tongkat kayu yang berupa bentuk asli..ada member bertanya..abang pi masuk hutan ka ambil kayu-kayu ni!..kata saya. kalau saya masuk dalam hutan..kalaulah pokok kelapa kat depan mata belum tentu saya kenal....hehehe. bukannya apa, buat apa nak susah-susah masuk ke hutan kalau ianya boleh diperolehi dari orang-orang yang mencari rezeki dengan kayu-kayan dari dalam hutan..kita beli borong dengan depa udah la..depa pun nak cari makan jugak..apa salahnya kita tolong depa dan kita menolong diri sendiri dengan cara yang Halal. kadang-kadang saya masuk juga ke hutan...kat hutan melintang..hehehe..

Tongkat-tongkat kayu ini hanya perlu dibuat pemegangnya sahaja..bahagian pembuatan pemegangnya, saya buat sendiri. Kalau nak digabungkan dengan jenis-jenis teras atau kayu yang lain juga boleh dibuat...tetapi bahagian tongkat ni ada orang yang datang membeli secara pukal dengan saya..so, saya tak buat banyak untuk dijual dari dalam Blog saya..melainkan jika ianya ditempah..InsyaAllah, tengok dulu pada jenis kayu atau terasnya yang ingin ditempah..bukannya semua jenis yang ada..