DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Monday, January 10, 2011

Teratak Saudara Halim...Lawin..Gerik

Kelihatan Saudara Halim sedang membungkus Herba untuk sahabat beliau...

Penerangan yang khusus (apa yang depa dok crita..tah..) diperdengarkan kepada sahabat beliau sewaktu berkunjung ketempatnya.


Saudara Halim juga amat meminati seni semulajadi dari kayu-kayu teras yang diperolehi dari dalam hutan. Beliau juga banyak menolong dengan mengupah orang-orang kampung ditempatnya bagi mendapatkan kayu-kayu atau Tunggul teras kayu dari dalam sungai...teras kayu yang diperolehi kebanyakkannya adalah dari jenis Merbau.


Tongkol-tongkol kayu yang besar dapat dilihat ditepi jalan menghala ke bandar Gerik...tetapi kalau nak berurusan dengan beliau..bawak la Pikup ke, lori ke..sebabnya..kayu-kayu tu berat dan besar beb..kalau la kena hempap kat kaki, mau merah muka tahan sakit...itu pun kalau berminat nak buat perhiasan dalam rumah dengan kayu-kayu yang memiliki seni alam semula jadi...