DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Saturday, January 15, 2011

High Quality Bukhur..Serbuk Aroma Bukhur Berkualiti

Bukhur adalah nama yang terkenal di Negara-negara Teluk. Orang-orang Arab amat mengemari membakar Bukhur bagi mendapatkan Aroma wangian untuk pelbagai kegunaan. Salah satunya adalah untuk Terapi Minda, Mewangikan badan dan untuk mewangikan suasana dalaman Rumah..Ada juga yang membakarnya untuk suasana tenang untuk Berzikir dan Melakuan Ibadah.

Bukhur yang berkualiti, Bahan Asas pembuatannya adalah dari jenis Teras atau Kayu Gaharu yang diproses dengan gabungan Pewangi dari pelbagai jenis yang menyegarkan.


Bukhur tidaklah berapa Popular dinegara kita kerana tiada pendedahan maklumat mengenainya, namun hanya segelintir orang sahaja yang mengetahuinya dan menggunakannya sebagaimana orang-orang Arab. Kebanyakkan orang-orang kita yang biasa menggunakan Bukhur dek kerana dah terbiasa dengannya sewaktu melakukan Ibadah di Tanah Suci maupun yang pernah bermastautin disana. Ada juga yang menggunakannya sebagai mengikuti Sunnah.Saya mendapat sedikit pemberian dari sahabat yang pernah berkunjung ditanah suci dari beberapa Jenis...jadilah untuk Buat sample....Maklumlah, Mahal jugak nilainya..Kira pakai Kilo yeop...Nilainya dari 100GM Rm20 hingga ke Rm ratus-ratus Ringgit. Hanya jenis yang berkualiti sahaja yang memiliki nilai yang tinggi.


Jenis Bukhur Karisma, Firdaus, Rose dan berbagai lagi...Cuma kalau Pure Oudh atau Pure Serbuk Gaharu...alamatnya Kering la poket..hehehe..