DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Thursday, January 20, 2011

Batu....Bukan Kayu Teras

Batunya yang berwarna warni macam Pelangi..ada la seorang sahabat yang berkunjung dan mencuba Fadilat Batu ini dengan mencucuk lengannya dengan pisau...tetapi tusukkan dengan pisau bukanlah secara laju..tetapi, perlahan-lahan..kesannya, memangla tak tembus...berisi beb..

Batu ni pun saya tak tahu nak panggil apa..nak panggil Pancawarna..ianya Bukan Batu Aked, maupun Batu Garut..dari pengamatan saya, ianya semacam dari Kerak Bumi sahaja..Wallahu..tetapi menurut beberapa sahabat, mereka telah mengujinya dalam berbagai cara, Alhamdulillah, berjaya..tetapi apa yang diujinya pun tak diberitahu kepada saya..apa yang jelas, mereka mengatakan, Fadilatnya Cukup Baik..tenaganya Kuat..saya tanya..tenaganya ada tak macam tenaga Solar???...hehehe..Batu ni masih dalam keadaan sedemikian..InsyaAllah, bila telah mengetahui akan jenisnya, barulah saya akan mencanainya menjadi Batu Permata..InsyaAllah.