DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Thursday, January 20, 2011

Akar Sebatang...The Black Real Root..

Dikenali dengan Nama Akar Sebatang, akar ini diperkenal oleh seorang Sinsei Cina dalam Perubatan Herbal kepada saya dimana Beliau menyebutnya dalam Bahasa Mandarin..Tah..aku dah lupa dah namernya....tergeliat lidah saya nak menyebutnya..senget muka saya bila nak pronoun...

Akar sebatang ini sememangnya ampuh bagi kegunaan untuk kaum lelaki dan wanita, Rasanya tidaklah sepahit Akar Tongkat Ali..tetapi, ianya lebih baik dari Tongkat Ali yang biasa..jikalau Tongkat Ali Merah di perbandingkan dengannya..kira jatuh nombor 2 la Akar sebatang ni.


Nama ajer Akar Sebatang, tetapi jika bernasib baik, berbatang-batang Akarnya..macam yang dipaparkan..Jika dicampurkan dengan Teras Kemuning Hitam, Teras Penawar Hitam, Tongkat Ali, Teras Halban, Akar Tengkuk Biawak, Akar Rempah Gunung dan beberapa Jenis akar kayu, direbus dan diamalkan sebagai minuman Kesihatan..InsyaAllah..Dengan Izin Allah..Sehat semuanya..tetapi kalau dah sakit baru nak mengamalkannya..alamat lambat la sikit..kalau diamalkan sebelum sakit..agak payah la nak jatuh sakit..Cegah Sebelum Padah..hah..hah..hah..