DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Friday, September 24, 2010

Potongan Pangkal Pokok Raja Kayu Damar Minyak..

Sebelum ini pengasas ada membuat kenyataan pada paparan mengenai Raja Kayu Damar Minyak. Bagi mendapatkan kesahihan kenyataan tersebut -"Bahagian Batang Perdu Damar Minyak Tiada Berteras, hanya Dahan dan Rantingnya yang berteras"...inilah buktinya..

Ukur Lilitnya menghampiri 60 Inci..tetapi tiada berteras...Tompokkan ditengah-tengah pada kayu ini walaupun berteras sedikit tetapi tidak menyerupai teras damar yang terdapat pada Ranting serta dahannya....Pelik tapi benar...Teras Bukannya diperdu Pokok..tetapi Teras di Dahan Ranting Pokok...Memang Maha Terer Tuhan ku Allah.....Lagi Banyak Aku Mengenali Teras Kayu..Lebih Banyak yang aku tak tahu....Maha Mulianya Allah..tiada kata-kata bagi ku yang kerdil kontot ni...Allahu...