DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Friday, August 6, 2010

Teras Kelor@Teras Gemunggal...New Stock Arrival..

Bila tak ada..meraban mencarinya..bila dah ada...kasi sapu semua...bukan tamak haloba...senang, bila nak pakai guna, tak payah kesini kesana mencarinya..sekurang-kurangnya Teras Yang unggul, dah ada dalam simpanan bagi sesiapa yang berhajat dengannya..

Saya bertanya kepada beberapa Guru teras perkayuan yang arif mengenai teras kelor, apakah dan mengapakah ada perbezaan teras yang tenggelam dan yang timbul..rata-rata mengatakan bahawa tidak semestinya yang tenggelam tu lebih bagus..fadilat serta khasiatnya bukanlah terletak pada tenggelam atau timbulnya teras tersebut..jika tenggelam terasnya, kayunya padat dan belum tentu fadilatnya hebat ,..kekadang tu ada juga teras yang timbul didalam air dimana fadilatnya lebih terserlah dari jenis yang tenggelam di dalam air...wallahu.


Teras Kelor yang didalam simpanan pengasas adalah untuk dijadikan bahan membuat tasbih serta gelang maupun loket dan Permata cincin...tetapi yang menjadi keutamaan adalah pembuatan Tasbih..oleh kerana ianya lebih bererti bagi orang-orang yang suka bertasbih dengan menggunakan tasbih dari jenis Kayu Teras ini..