DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Saturday, August 7, 2010

Tasbih 99biji (33 jenis Kayu dan Teras)..Milik Peribadi...

Ini adalah Tasbih 33 jenis kayu dan teras, Koleksi peribadi Pengasas. Tasbih ini menjadi rujukkan pengasas dalam membuat tasbih buatan tangan..

Tasbih ini pengasas perolehi dari seorang sahabat yang memberikannya sebagai barangan tukaran..pengasas tertarik dengan tasbih ni sebab ianya unik..hanya ada 33 jenis teras ajer..lagi pun tasbih ni dah lama dalam simpanan beliau.

Bila ditanya apakah jenis-jenis kayunya..beliau menjawab..alamak..listnya dah hilang, barang ni dah lama dalam simpanan...kalau list yang 100 jenis kayu tasbih ada la...pehhh.....tetapi dari pemerhatian saya, tasbih ini memiliki kayu dan teras yang tersohor dan amat jarang sekali tasbih dari jenis 33 kayu dan teras dibuat..kalau 100 jenis kayu tu banyak la...tu pun jarang-jarang kita jumpa..