DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Wednesday, July 28, 2010

Kayu Merlimau Batu atau Peluruh Gajah

Kayu Merlimau Batu juga dikenali dengan nama Kayu Peluruh Gajah..kayu ini jika direbus untuk diminum dikatakan sebagai peluruh apa yang dikandung didalam badan..termasuhlah ilmu sihir..dan yang paling tidak menyenangkan adalah untuk meluruhkan kandungan janin..Wallahu, ini mengikut kata orang Asli, tentang kemujarabannya..tah tak tahulah..Kayu Merlimau Batu juga amat payah diperolehi seperti sebahagian kayu-kayu teras lain yang tersohor..Kayu Merlimau Batu Juga amat payah dijumpai yang sebesar melebihi 5 Inci..lagi besar..lagi payah nak dijumpai..Wallahu..payah nak kata, kalau kata payah sangat, nanti kalau dah berjumpa pula nanti, dah kata senang la pula..saya juga pernah berkata bahawa sesetengah kayu teras amat Payah diperolehi, tetapi..tup..tup..bila sekali dah ada, banyak la pula..Kuasa Allah kan..mana ada hadnya..... ada musim dan tuah penjejak teras kayu di hutan agaknya, Kuasa dan RezekiNya,...siapa yang boleh menduganya pula..Allahu..