DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Thursday, July 22, 2010

Buluh Perindu Pulau Besar..

Ada beberapa sahabat yang keliru tentang Buluh Perhiasan dengan Buluh Perindu yang didatangkan dari Pulau Besar Melaka, seperti yang dipaparkan, buluh yang disebelah kiri adalah dari jenis spesis Buluh Perhiasan, manakala sebelah kanan adalah Spesis Buluh Perindu Pulau Besar..

Daun Buluh Perindu Pulau Besar akan menguncup seperti Jarum apabila mengering manakala Buluh Perhiasan tidak pula..


Daunnya juga agak halus dan ianya akan mula menguncup seperti jarum dalam jangkamasa beberapa hari selepas dipotong..Mengikut petua Buluh Perindu hanya boleh diguna pakai apabila telah cukup kering..mengikut petuanya la..walau bagaimana pun, Buluh Perindu yang didatangkan Khas dari Pulau Besar ini dimiliki oleh Puteri Buluh Lemang..Puan Ezza..hehehe jangan Mare ye..bergurau ajer..kepada sesiapa yang inginkan Buluh Perindu yang berdaun seperti jarum ini boleh menghubungi Beliau di Talian 017-2045935..boleh didapati dalam bentuk potongan asli atau pun yang telah diadun dengan Pati Wangian Buluh Perindu..InsyaAllah, nilai maharnya juga agak Berpatutan..jangan merindu kepada beliau sudah la..keh..keh.keh..