DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Monday, April 26, 2010

Buntat / Geliga Kelapa ...Asli..

Pernah seorang sahabat membawakan kepada saya geliga kelapa beliau untuk berkongsi pengetahuan mengenainya..

Tetapi geliga kelapa yang beliau bawakan agak begitu pelik sedikit..kerana ianya begitu sempurna sekali keadaannya dan ianya berwarna putih dan tidak telus cahaya..malahan lorek pada permukaannya juga agak tersusun..MasyaAllah,,rupanya, geliga tersebut adalah geliga buatan manusia dan bukannya terjadi dari alam semulajadi..Bentuk geliga kelapa yang sebenarnya adalah tidak sempurna, malahan warnanya juga tidaklah seperti putih susu..warnanya agak seperti semacam air kelapa..


Ini adalah Geliga Kelapa yang Asli, diperolehi dari seorang Guru yang telah begitu lama berkecimpung didalam arena perkayuan, batu dan juga geliga..malahan beliau juga memiliki koleksi Keris..Geliga kelapa ini dipaparkan untuk seorang sahabat yang meminatinya..