DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Wednesday, March 31, 2010

Ubi Kunyit Hitam Asli....Koleksi Simpanan..

Ubi Kunyit Hitam yang menjadi Buruan bagi sesetengah orang yang tahu akan Khasiatnya..

Pada permulaan ubinya berwarna putih...apabila telah menjangkau usia yang hampir matang ianya berwarna Ungu kehitaman..dan warna matangnya adalah keseluruhan ubinya berwarna Hitam..tetapi, Nilainya agak Mahal dari Kunyit biasa..kekadang mencecah hingga ke 5 angka nilainya..tetapi ianya tetap ditebus juga..yang paling mahal adalah dalam keadaan sebegini rupa..kerana ianya boleh ditanam dan dibiakkan..tetapi ada petua untuk cara menanamnya..


Jika tidak mengikut cara penanamannya, Ubi ini akan Hilang..???..itulah yang dihadapi oleh penanamnya jika ianya ditanam dengan tidak mengikut petua..selalunya yang hilang adalah dari jenis yang hampir Matang..jika cara penanaman yang betul, ianya akan dapat dituai dalam keadaan Ubi nya yang Matang Kehitaman..Tetapi, yang ini masih belum boleh diproses lagi..kene tunggu hanya sedikit masa sahaja lagi...Bulan Muharram kan jauh lagi..


Jika berminat, boleh hubungi saya untuk kepastian jika meminatinya dalam bentuk sedemikian rupa, dan jika inginkan menanamnya saya juga ada benih yang lain, InsyaAllah..boleh ditanam dan akan diajarkan Petua mengenai cara Penanaman Kunyit Hitam ni...