DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Friday, January 1, 2010

Permata Teras Kayu Menang (Teras Laka)

Kayu Laka atau Kayu Menang sememangnya digemari oleh sesetengah Peminat Teras Kayu yang terpilih oleh disebabkan sifat Kayu ini yang cantik dan Bermistik Serta amat payah dijumpai...lebih-lebih lagi pada bahagian terasnya. Kayu Menang yang keadaannya dijumpai dalam teras Kayu yang mati dianggap Kayu yang memakan kayu dan ianya dapat hidup dalam keadaan kayu mati disekelilingnya (Kayu Menang Kayu)..Ini pendapat sesetengah pihak, manakala sebahagian darinya menganggap Khasiat Mistik pada teras kayu ini selalunya membawa Tuah pada sipemakainya disebabkan kayu ini bersifat melawan Arus Air dan tidak berganjak dari tempatnya..seiring dengan nama kayu menang ianya juga dikenali dengan nama Kayu Laka/Teras Lako ataupun Kayu Melaka..wallahu..

Permata Teras Kayu Menang ini untuk dimaharkan, sila email kepada pengasas untuk tujuan tebus mahar...