DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Sunday, November 29, 2009

Pedang Kayu Usang

Pedang Kayu ini adalah milik seorang sahabat yang sebelum ini telah patah dua bahagian, yang rumitnya macam mana nak sambung balik disebabkan kayu ini adalah jenis lembut dan telah berumur lanjut pula...walau bagaimana pun...Alhamdulillah, ianya berjaya juga dibaik-pulih, Pasakkan dari dalam telah dibuat dengan menggunakan pasak kayu teras -ke- kayu teras bahagian tengah dalaman pedang ini. Amat menyulitkan ketika penyambungan dibuat. Jika tersalah sambung, alignmentnya tidak selari dengan mata pedang Usang ini...Syukur Alhamdulillah..Allah juaLah yang telah mengilhamkan kepada Pengasas bagaimanakah ianya harus dibuat untuk mengembalikan Pedang Kayu Usang ini kepada keadaan asal..
Jika dilihat sedari jauh..sambungan tidak kelihatan...

Pemerhatian dari dekat...kesan penyambungan dapat dilihat...tetapi jika cara gosokkan padanya dibuat dengan lebih halus...maka sambungan ini ..InsyaAllah tidak akan kelihatan..Pedang Kayu Usang ini masih didalam Proses Membaik-Pulih...InsyaAllah, ianya akan dipolish kilat hanya dengan gosokkan Kertas Pasir yang paling Halus..