DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Friday, November 13, 2009

Kayu Raja Penunduk dari Thailand

Melihat dari Rona pusarannya, ia amat berbeza dari kayu jenis Penunduk Hitam dan Putih yang kebiasaan diperolehi. Menurut seorang Guru dimana Kayu ini didapati oleh Pengasas melaluinya, ia mengatakan bahawa inilah Kayu Penunduk dari jenis Raja Penunduk yang bukan ada di tanah Melayu...Cuma ianya ada ditanah tinggi Thailand. Guru tersebut hanya mengubati orang-orang yang memerlukan Khidmat beliau dimana beliau juga memiliki Koleksi barangan Antik seperti Keris, barangan Tembaga Lama, Teras-Teras Kayu dan Akar kayu yang dijadikan sebagai Ubat Traditional.
Kayu Raja Penunduk ini hanya sebatang sahaja yang pengasas perolehi kerana Pengasas membuat Perbandingan secara Saintifik dari segi rona galur kayu padanya dengan kayu-kayu penunduk yang lain. Lagipun kayu Raja penunduk ini bukannya banyak...itu pun jenuh nak dapat dari guru tersebut kerana beliau hanya membuat ubat kayu darinya..menurutnya juga, Khasiat kayu Raja Penunduk ini juga boleh dijadikan Minyak Penunduk jika mengabungkannya dengan kayu-kayu teras dari jenis Penunduk..InsyaAllah, Pengasas akan cuba mengabungkannya jika bahan-bahannya Lengkap..InsyaAllah...