DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Friday, November 20, 2009

Bahagian Kulit Teras Raja Kayu Putih

Kulit Raja Kayu Putih memiliki Tiga lapisan warna, Hitam/Merah dan Putih. Jika Kayu ini disimpan lama, bahagian kulitnya amat susah disisip oleh kerana ianya mengering, Raja Kayu Putih ini didapati masih Basah dan Memiliki Damar Getahnya yang boleh dipelbagai guna untuk Penawar. Ianya juga Bisa terhadap Makhluk Halus. Aura Wibawa Diri yang menyerlah jika dibawa kemana jua, Penunduk kepada yang bersifat Agresif, Buas dan Garang. Penawar Racun yang berbisa, Berbisa pula jika kena dengan Buku dan Ruasnya. Memiliki Khasiat Pengasih,Pemanis dan Pelaris. InsyaAllah...Raja Kayu Putih ini amat Jarang dan amat Susah ditemui...rata-rata hanya Raja Kayu jenis Damar Minyak yang Biasa ditemui pada Pengumpul Teras-Teras Kayu Pilihan. Raja Kayu Ini juga memiliki Ciri-Ciri yang terdapat pada Raja Kayu jenis Damar Minyak. Serbuk jika digosok pada Kulit, ianya akan meresap masuk kedalam Badan. Jika direndam dalam Air Panas dan bila diminum, Khasiatnya mampu menyah Toksik dari dalam Badan. Menghilangkan Sengal-sengal otot jika disapu dengan Minyak Urut yang dicampurkan dengannya. Khasiat untuk penyakit Ghout dan berbagai lagi dengan Izin Allah.

Orang-orang dahulu kala mengunakannya untuk direbus dengan berbagai jenis Akar kayu yang lain untuk dibuat Ubat Kuat Tenaga Batin..Wallahu..tetapi yang pastinya, Jika Kayu ini dicampur dengan Teras Kemuning Hitam/Kemuning Kuning dan Kemuning Emas serta Akar Tongkat Ali Hitam...ianya....Kuat Kerja Malam...heheheh Cubalah Dulu...Kan ni Petua Orang dulu Kala..InsyaAllah...