DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Tuesday, September 29, 2009

Sepasang Induk Geliga Lipan

Ini adalah Induk Geliga Lipan yang mampu Beranak mengeluarkan Geliga. Asal batu Geliga ini Dijumpai oleh Seorang Pencari atau Pemburu Ular didalam Hutan, Tatkala ketika Memburu, Beliau sedang menguis-guis semak-semak Hutan bertujuan untuk mencari sarang ular..Ketika mencari, Beliau berasa amat pelik dimana ada banyak Lipan ditemui di tempat tersebut dan berjumpa dengan Geliga ini dijaga oleh Sepasang Lipan Induk (Dominan). Menurutnya, Ketika dijumpai keadaan Geliga ini betul-betul terletak secara berpasang ditengah-tengah lingkaran Bulat Lipan yang menjaganya, Pemburu Ular tersebut cuba menghalau lipan yang menjaganya dengan bertujuan mengambil batu geliga ini tanpa membunuh maupun mencederakan Si sang Lipan tersebut. Akan tetapi Sepasang Lipan yang menjaganya tidak mahu berganjak dari Batu Geliga yang dijaganya. Lalu Pemburu tersebut membaca beberapa surah berserta dipanjatkan Doa Kepada ALLAH,..Alhamdulillah baru lah Lipan tersebut berlalu dan inilah Geliga tersebut.


Ketika Geliga ini dalam Perjalanan menuju ke destinasi Tujuan, Pemiliklnya menaiki Bas dan apabila sampai ketempat yang dituju, lalu Beliau membuka tempat simpanan Geliga ini, dengan Terkejutnya,.... beliau berkata..aii tadi ada Sepasang sahaja...la ni dah ada Tiga biji..mana datangnya lagi sebiji ni yang kelihatan agak Cerah Lutsinar (Agak Muda) Huiyooo.... Geliga yang Ketiga, ..Beliau terdiam tergamam seketika..Pemilik menyedari bahawa Geliga Sepasang ini mampu mengeluarkan Batu Geliga Lipan yang lain. Maka inilah dia yang dikatakan INDUK BATU GELIGA LIPAN..(Barangan ini adalah buat tatapan Peminat Blog Rahsia Alam dan ianya Tidak Dimaharkan oleh Pemilik Asalnya)....Aku tumpang Seronok....heheheheheh..Sebab Aku Pun Ada cuma tak beranak jer..menopaus kot???..Alhamdulillah...Jadilah....janji ada....