DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Monday, August 10, 2009

Contoh Pokok Larak Hutan (Larak Betul)

Ini adalah Contoh Pokok Larak Hutan yang Ditanam, apa yang dipanggil Larak Salah ialah dari segi Sifat Tabienya yang bersalahan dengan Sifat pokok Larak itu Sendiri seperti sifat dahan pokok tersebut melilit kearah Kiri, Sifat Akar Larak yang menghadap ke Langit, dahan Yang Bersimpul dan berpintal kearah Kiri, Pucuk yang menghadap ke bumi dan yang berdaun terbalik..(Ini adalah Pokok Larak Hutan Asli yang masih memiliki Sifat Tabie yang tidak salah)...So..(nama dia masih lagi Larak Betul)...ini kerana pokok Larak Hutan yang Asli mengambil masa yang lama untuk tumbuh menjalar dan membesar sebesar lengan lelaki Tok Arab...Larak Salah di buru oleh kerana kepercayaan Mistik Tentang nya yang dikatakan sebagai pelindung Diri, akan tetapi.....jangan dilupa bahawasanya jika tiada dengan Keizinan dari Yang Maha Berkuasa...tidak akan menjadi apa-apa, Kalau ada Kayu ajaib yang pari-pari pakai kat dalam Cerita Bawang putih, Bawang Merah tu sekali pun...takkan menjadi.

Kebanyakkan Pokok Larak dikatakan Larak Pisang, Tetapi pokok Larak Pisang mempunyai ranting dan Berdaun Banyak serta Berbuah, Cuma Daun Larak Pisang dan Daun Larak Hutan seakan sama cuma pecahan Pokok Larak Hutan yang Asli adalah Sifat AKAR. Pokok Larak Hutan apabila mencapai ketinggian 5-6 kaki ia akan rebah dan mula menjalar mencari pokok lain untuk berpaut dan melilit, Ketika inilah Sifat tabie Pokok Larak akan Bertukar sama ada Betul Atau Salah. Khasiat Mistik tentangnya juga bergantung kepada individu yang memakainya samada perhubungan si pemakai tadi, adakah ianya rapat dengan Syaitan ataupun Rapat Dengan Tuhan???..Kadang-Kadang kita terlupa bila dah banyak sangat memakai kayu-kayuan yang bermistik tetapi lupa kepada penjaganya...iaitu....ALLAH..... Pencipta dan Pentadbir Seluruh Alam..(Aliff)..(Lam)...(Mim)....ALAM dijadikan untuk manfaat bagi Bani.. ..(Aliff)...(Dal)...(Mim).. ADAM serta Keseluruhan KeturunanNya. iaitu manusia..Astaghfirullah..hal aliyil Azim...MasyaAllah....Ampunkan HambaMu Ya Tuhan Ku