DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Sunday, June 28, 2009

Tongkat Kayu Penunduk Merah

Kayu Penunduk Merah atau lebih dikenali dengan nama penunduk Gajah atau tas merah, Kayu jenis ni paling saya minat kerana keunikkan warna kayu tersebut. Payah nak dapat, sehingga dinobatkan dalam golongan (Very Rare Item) bagi sesetengah pengumpul atau penjual kayu-kayu.
(Saya ni tergolong dalam kedua-duanya)
Alhamdulillah shukur saya pada Allah kerana saya dapat memiliki kayu jenis ini. Khasiat jenis kayu pun telah saya alami dengan sendirinya.
Jika binatang terkena dengan kayu ni ianya akan mengelupur (tak tau la pasal apa) kalau buat pelaris kene campur dengan bahan kayu yang lain. Kalau buat penunduk paling berkesan Yang pastinya, ada sahabat meminta sepotong kayu jenis ni dan saya bagi la sebab dia ada tujuan untuk kebaikkan demi kerana Allah, Alhamdulillah keberkatan Allah dengan izinnya ianya berkesan, Itu pun kerana ianya yakin dengan Allah.(Tujuan dia saya tak ambil tau la. itu antara dia ngan Allah la)
Kesemua kayu penunduk Merah ni didatangkan dalam bentuk Tongkat semula jadi. Tongkat ini juga boleh dipasak dengan kayu-kayu yang selainnya.